Cho­klad­mous­se med hal­lon och kex

Vistt ser detta gott ut?



125 g choklad, (70 %) mörk
2 msk florsocker
3 msk kaffe, varmt, starkt
1 st äggula
2 dl vispgrädde
200 g hallon

Tillbehör:

4-8 st savoiardikex

Tillagning

1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i socker, kaffe och äggula. Låt svalna.
2. Vispa grädden lätt. Blanda ner 1/3 av den i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
3. Fördela bären i 4 portions­koppar, spara ca 1 dl till garnering. Fördela moussen ovanpå och ställ i kylskåpet minst en timme.
4. Garnera med de sparade hallonen. Servera med savoiardikexen.

Kommentarer
Postat av: Ann

Det där ser ju gott ut :D

2011-03-23 @ 09:40:21
URL: http://annherminehansen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0