Solrosbaguetter
Igår bakade jag bröd. Solrosbaguetter. Idag är det bara en halv baguette kvar...
Här kommer receptet:
8 Baguetter 225 grader i ca 12 minuter
50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
1 msk salt
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
Smula sönder jästen i en bunke.
Häll på saltet.
Låt jästen smälta.
Häll över de blöta ingridienserna.
Rör runt.
Häll sedan ner fröerna.
Blanda.
Häll sist ner mjölet och blanda.
Låt gäsa i ca 40 minuter.
Efter det dela degen i 8 lika stora delar.
Rulla dem ungefär lika långa som kortändan på en plåt.
Låt gäsa igen i ca 40 minuter.
Pensla med ägg och häll eventuellt på sesamfrö på.
Sedan grädda i ugn
Ett nyttigt och gott bröd. Enkelt att göra också!
Här kommer receptet:
8 Baguetter 225 grader i ca 12 minuter
50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
1 msk salt
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
Smula sönder jästen i en bunke.
Häll på saltet.
Låt jästen smälta.
Häll över de blöta ingridienserna.
Rör runt.
Häll sedan ner fröerna.
Blanda.
Häll sist ner mjölet och blanda.
Låt gäsa i ca 40 minuter.
Efter det dela degen i 8 lika stora delar.
Rulla dem ungefär lika långa som kortändan på en plåt.
Låt gäsa igen i ca 40 minuter.
Pensla med ägg och häll eventuellt på sesamfrö på.
Sedan grädda i ugn
Ett nyttigt och gott bröd. Enkelt att göra också!
Kommentarer
Trackback