Fransk chokladtårta
Fransk chokladtårta
Ungstemp 200 grader
20 minuter i ugnen
ca 12 bitar
175 gram choklad
175 gram smör/ margarin
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kallt kaffe
3 ägg ( Separera vita och gula )
Eventuellt lite smällt choklad att garnera med
Smällt choklad och smör/ margarin i en gryta. Rör om med träslev.
Separear äggen. Vitor för sig och gulor för sig. Vispa vitorna till hårt skum. Ska gå att vända bunken och det ska inte rinna ur.
Blanda den smälta chokladen och smöret/ margarinet med socker och ägg gulorna.
Häll sedan i kaffet
Tillsätt sedan tills sist ägg vitorna.
Rör om så allt blandas.
Häll i form och sätt in det i ugnen.
( Om man vill ha en kladdig tårata låt den stå i ugnen i ca 20 minuter. Vill man ha en hård tårta låt den stå i ugnen några minuter längre )
Ett tips är att göra denna chokladtårtan någon dag innan den ska serveras. Den står och goar till sig=)
Ett annat tips är att smällta lite choklad och garnera tårtan med
Ungstemp 200 grader
20 minuter i ugnen
ca 12 bitar
175 gram choklad
175 gram smör/ margarin
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kallt kaffe
3 ägg ( Separera vita och gula )
Eventuellt lite smällt choklad att garnera med
Smällt choklad och smör/ margarin i en gryta. Rör om med träslev.
Separear äggen. Vitor för sig och gulor för sig. Vispa vitorna till hårt skum. Ska gå att vända bunken och det ska inte rinna ur.
Blanda den smälta chokladen och smöret/ margarinet med socker och ägg gulorna.
Häll sedan i kaffet
Tillsätt sedan tills sist ägg vitorna.
Rör om så allt blandas.
Häll i form och sätt in det i ugnen.
( Om man vill ha en kladdig tårata låt den stå i ugnen i ca 20 minuter. Vill man ha en hård tårta låt den stå i ugnen några minuter längre )
Ett tips är att göra denna chokladtårtan någon dag innan den ska serveras. Den står och goar till sig=)
Ett annat tips är att smällta lite choklad och garnera tårtan med
Kommentarer
Trackback