Renskavsgryta
Så här gjorde jag min Renskavsgryta:
Detta behövs
3 paket renskav
2 gula lökar
En burk groddar
En burk Minimajs
En burk Castanjer
Två burkar Svamp
Mjölk
Lite soja som ger svart/ brun färg
Eventuellet grädde
Salt peppar efter egen smak
Eventuellt vetemjöl om du vill ha grytas vätska lite tjockare än bara rinnande
Serveras med Ris eller Bandpasta
Så här gör du:
Skär renskaven till små bitar. Skär löken fint. Bryn lök med renskaven.
Häll på någon dl mjölk eller eventuelle grädde. Låt sjuva i ca 30 minuter
Häll sedan i alla burkarna
Smaksätt med salt och peppar.
Tillsätt soja
TIllsätt eventuellt vetemjöl
servera efter ca 5 minuter
Ca 6 portioner.
Ps funkar att frysa in
( Jag gjorde bandpasta till )
( Tyvärr blev bilderna ljusa )
Kommentarer
Trackback