Lite nyttigare

Nu ska ni få ett tips på hur man gör pannkakorna lite nyttigare!

Jag bytte ut vanligt vetemjöl mot RÅGSIKT

 

Nu undrar ni säkert vad rågsikt är?!

Rågsikt är en blandning av 60% vanligt mjöl och 40% rågmjöl

Mer info finns att läsa här: www.livsmedelssverige.se/hem/fakta-om-mat/367-rag.html



Smeten kanske blir lite brunare?



Pannkakan kanske blir lite brunare den också? Lite brunare lite nyttigare



Och hur den smakar? Testa själv!



Pannkaks smet som räcker till ca 4 pannkakor:
1 ägg
1 dl rågsikt eller vanligt mjöl
2 dl mjölk
Lite smör att steka i och eventuellt ha lite smällt smör i smeten


Knäck ägget i en bunde. Häll i hälften av mjölken och vispa med ägget. Häll i mjölet. landa tills det inte finns några klumpar. Tillsätt resten av mjölken. Blanda. Eventuellt kan man ha i lite smält smör i smeten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0