Lite nyttigare
Nu ska ni få ett tips på hur man gör pannkakorna lite nyttigare!
Jag bytte ut vanligt vetemjöl mot RÅGSIKT
Nu undrar ni säkert vad rågsikt är?!
Rågsikt är en blandning av 60% vanligt mjöl och 40% rågmjöl
Mer info finns att läsa här: www.livsmedelssverige.se/hem/fakta-om-mat/367-rag.html
Smeten kanske blir lite brunare?
Pannkakan kanske blir lite brunare den också? Lite brunare lite nyttigare
Och hur den smakar? Testa själv!
Pannkaks smet som räcker till ca 4 pannkakor:
1 ägg
1 dl rågsikt eller vanligt mjöl
2 dl mjölk
Lite smör att steka i och eventuellt ha lite smällt smör i smeten
Knäck ägget i en bunde. Häll i hälften av mjölken och vispa med ägget. Häll i mjölet. landa tills det inte finns några klumpar. Tillsätt resten av mjölken. Blanda. Eventuellt kan man ha i lite smält smör i smeten
Jag bytte ut vanligt vetemjöl mot RÅGSIKT
Nu undrar ni säkert vad rågsikt är?!
Rågsikt är en blandning av 60% vanligt mjöl och 40% rågmjöl
Mer info finns att läsa här: www.livsmedelssverige.se/hem/fakta-om-mat/367-rag.html
Smeten kanske blir lite brunare?
Pannkakan kanske blir lite brunare den också? Lite brunare lite nyttigare
Och hur den smakar? Testa själv!
Pannkaks smet som räcker till ca 4 pannkakor:
1 ägg
1 dl rågsikt eller vanligt mjöl
2 dl mjölk
Lite smör att steka i och eventuellt ha lite smällt smör i smeten
Knäck ägget i en bunde. Häll i hälften av mjölken och vispa med ägget. Häll i mjölet. landa tills det inte finns några klumpar. Tillsätt resten av mjölken. Blanda. Eventuellt kan man ha i lite smält smör i smeten
Kommentarer
Trackback