Chokladmousse med hallon och kex
Vistt ser detta gott ut?
125 g | choklad, (70 %) mörk |
---|---|
2 msk | florsocker |
3 msk | kaffe, varmt, starkt |
1 st | äggula |
2 dl | vispgrädde |
200 g | hallon |
Tillbehör:
4-8 st | savoiardikex |
---|
Tillagning
1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i socker, kaffe och äggula. Låt svalna.
2. Vispa grädden lätt. Blanda ner 1/3 av den i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
3. Fördela bären i 4 portionskoppar, spara ca 1 dl till garnering. Fördela moussen ovanpå och ställ i kylskåpet minst en timme.
4. Garnera med de sparade hallonen. Servera med savoiardikexen.
2. Vispa grädden lätt. Blanda ner 1/3 av den i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
3. Fördela bären i 4 portionskoppar, spara ca 1 dl till garnering. Fördela moussen ovanpå och ställ i kylskåpet minst en timme.
4. Garnera med de sparade hallonen. Servera med savoiardikexen.
Kommentarer
Postat av: Ann
Det där ser ju gott ut :D
Trackback